Persbericht

COFRA neemt Sunrock Investments over, toonaangevend leverancier van
zonne-energie in Nederland

  • De overname van Sunrock vormt onderdeel van de strategie van COFRA om haar portefeuille te diversifiëren door te investeren in (de groei van) ondernemingen die aan verduurzaming, inclusief hernieuwbare energie, bijdragen.
  • Met COFRA is Sunrock verzekerd van de steun van een partner voor groei op de lange termijn die overtuigd is van het potentieel en de visie van Sunrock in Europa om een bijdrage aan de transitie naar schone energie in de regio te leveren.
  • CEO Johannes Duijzer en het huidige managementteam blijven leiding geven aan Sunrock.

Zug, Zwitserland, 1 oktober 2020 – COFRA Holding (“COFRA”) is verheugd de overname van Sunrock Investments (“Sunrock”) bekend te maken.

Sunrock, opgericht in 2012, ontwikkelt en beheert zonne-energieprojecten in Nederland en is marktleider in het segment voor grootschalige dakgebonden zonne-energie, met een sterk klantenbestand van eigenaars van logistiek en overig zakelijk vastgoed. De missie van Sunrock is een significante positieve bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland en de transitie naar schone energie in Europa. Het dynamisch en ervaren managementteam van Sunrock, onder leiding van CEO Johannes Duijzer, is gecommitteerd aan de langetermijnvisie van COFRA.

De vraag naar de opwekking van zonne-energie op gebouwen en daken neemt in de komende jaren naar verwachting toe. Landen zoeken naar een balans tussen ruimtelijke ordening en de transitie naar schone energie die nodig is om de Europese klimaatdoelen te halen. Sunrock past goed in de portefeuille van COFRA: het is een strategische investering voor de lange termijn die past bij COFRA’s missie om een ‘force for good’ te zijn. De overname sluit ook aan bij de eigen ambities van COFRA voor de transitie naar groene energie en de reductie van het CO2-gehalte van de portefeuille. Met dit laatste heeft COFRA al een begin gemaakt in de vorm van een grootschalig project om op daken van vastgoed dat Redevco in België voor COFRA beheert, systemen voor de opwekking van duurzame energie te installeren.

Boudewijn Beerkens, CEO van COFRA: “Schone energie is op onze planeet harder nodig dan ooit. We geloven dat COFRA, via haar ondernemingen, een positieve rol kan spelen in de uitdaging waarvoor de klimaatverandering ons plaatst. Met Sunrock willen we bijdragen aan de transitie naar een toekomst met minder CO2-uitstoot.

De overname van Sunrock vormt onderdeel van de bredere strategie om onze portefeuille te diversifiëren: we willen investeren in (de groei van) ondernemingen die aan verduurzaming bijdragen. Sunrock heeft een uitstekend trackrecord en een professioneel managementteam. Het groeitraject is ambitieus en de visie en de bedrijfscultuur sluiten goed aan bij die van ons. Op basis van onze ervaring in de regio zal COFRA steun aan Sunrock bieden bij haar verdere expansie en een bijdrage aan de transitie naar schone energie in Europa leveren.”

Johannes Duijzer, CEO van Sunrock: “Europa is de weg naar een CO2-neutrale wereld ingeslagen en Sunrock zet zich ten volle in om deze transitie uit te voeren, stap voor stap. We zijn heel blij dat we in COFRA een partner hebben gevonden die in onze missie gelooft en onze doelstelling van een wereld met schone energie deelt. Samen kunnen we onze ambities verder realiseren, onze inbreng verbreden en de positieve impact voor onze klanten, onze partners en de aarde versterken.”

Financiële bijzonderheden van de transactie worden niet bekendgemaakt.

COFRA is geadviseerd door Roland Berger, PwC, en De Brauw Blackstone Westbroek. Sunrock Investments is geadviseerd door ING Corporate Finance, Vriman M&A Lawyers, Loyens&Loeff en Deloitte.

-Einde-

Contact

Voor vragen kunnen media contact opnemen met communications@cofraholding.com

COFRA Holding

COFRA Holding AG is een particuliere groep bedrijven die in verschillende sectoren actief zijn, onder meer kledingretail (C&A), vastgoedbeleggingen (Redevco), beheer van private equity-belangen (Bregal) en vermogensbeheer (Anthos Fund & Asset Management). Het hoofdkantoor is gevestigd in Zug, Zwitserland. Bij de groep zijn meer dan 60.000 mensen werkzaam in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Iedere groepsmaatschappij opereert onafhankelijk in de geest van betrokken ondernemerschap en vanuit het streven om een ‘force for good’ in de wereld te zijn – de leidraad die al zes generaties, sinds de oprichting van C&A in 1841, de activiteiten van de familie Brenninkmeijer als eigenaar kenmerkt. Meer informatie kunt u vinden op www.cofraholding.com.

Sunrock Investments

Sunrock ontwikkelt, investeert in en beheert grootschalige zonne-energieprojecten in Nederland en heeft een leidende positie in dakgebonden zonne-energie voor zakelijk vastgoed. De onderneming ondersteunt zakelijk-vastgoedeigenaars, huurders, overheden en andere klanten in de energietransitie. Met zonne-energieprojecten als eerste stap ontsluit Sunrock waarde door mogelijkheden te inventariseren en zonnepanelen op daken, op land en op wateroppervlaktes te installeren. Sinds de oprichting in 2012 heeft Sunrock binnen de sector een sterk trackrecord opgebouwd en is het partnerships aangegaan met vooraanstaande eigenaars en ontwikkelaars van logistiek en overig zakelijk vastgoed. Meer informatie kunt u vinden op www.sunrock.nl.