Real I.S. en Sunrock realiseren meer dan 10.000 zonnepanelen in Moerdijk

  • In totaal 3888 kWp piekvermogen op de daken van Smartlog 2

Amsterdam, 18 juni 2020 – Real I.S. AG heeft samen met Sunrock gewerkt aan twee omvangrijke zonne-energieprojecten in Moerdijk, een belangrijk Nederlands knooppunt tussen Antwerpen en Rotterdam. Op de daken van twee logistieke hallen zijn in totaal meer dan 10.000 zonnepanelen met een piekvermogen van 3888 kWp geïnstalleerd.

Het vastgoedobject “Smartlog 2”, bestaande uit twee logistieke hallen, maakt deel uit van de “BGV VII Europa AIF” portefeuille van Real I.S. De installatie van 6.408 zonnemodules met een piekvermogen van 2.403 kWp op het dak van de eerste hal en nog eens 3.960 zonnemodules met een piekvermogen van 1.485 kWp op het dak van de tweede hal zijn reeds voltooid.

“De geïnstalleerde zonnepanelen wekken hernieuwbare energie op en leveren tegelijkertijd extra huurinkomsten op. Tegen deze achtergrond is de samenwerking met Sunrock een goed voorbeeld van verantwoord handelen in het belang van onze investeerders”, legt dr. Pamela Hoerr, lid van de raad van bestuur van Real I.S. AG uit.

Het fonds “Real I.S. BGV VII Europa” belegt uitsluitend in landen van de eurozone. De focus ligt op Duitsland en Frankrijk, aangevuld met de Benelux-landen, Spanje en Ierland. De beleggingsstrategie van de speciale vastgoed-AIF is gericht op core- en core-plus-beleggingen en wordt waar nodig aangevuld met vastgoed met een ‘managed-to-core’-strategie. Het doel is om een gediversifieerde vastgoedportefeuille op te bouwen die in termen van landen- en sectortoewijzing breed gedragen wordt.

Over Real I.S. groep

De Real I.S. groep is al meer dan 25 jaar aanbieder van beleggingsfondsen van BayernLB die gespecialiseerd zijn in vastgoedbeleggingen. De bij de Sparkassen Finance Group aangesloten onderneming is een van de toonaangevende vermogensbeheerders op de Duitse markt. Naast alternatieve beleggingsfondsen (speciale AIF’s en beleggingsfondsen van het closed-end-type) en een open-end beleggingsfonds omvat het product- en dienstenaanbod ook individuele fondsoplossingen, clubdeals en joint ventures. Het bedrijf heeft meer dan 9,2 miljard euro aan vermogen onder zijn beheer. De Real I.S. groep beschikt volgens het KAGB [ Duitse investeringswetboek, afgekort KAGB – de Duitse investeringscode] over twee gelicentieerde kapitaalbeheermaatschappijen en dochterondernemingen resp. vestigingen in Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Nederland en Australië. Meer Informatie onder www.realisag.de

Contactpersoon:

Real I.S. AG

Innere Wiener Str. 17

81667 München

Markus Lang

Tel.: +49 (0)89 489082 – 220

Fax: +49 (0)89 489082 – 295

E-mail: markus.lang@realisag.de

Birgit Lehmann-Schraut

Tel.: +49 (0)89 489082 – 226

Fax: +49 (0)89 489082 – 295

E-mail: birgit.lehmann-schraut@realisag.de

Over Sunrock

Sunrock ontwikkelt, realiseert, financiert en beheert grote zonne-energieprojecten op het gebied van logistiek en commercieel vastgoed en breidt deze zonne-energieparken op termijn uit met opslagsystemen en energie-efficiënte producten en diensten. Het bedrijf heeft momenteel meer dan zeven miljoen vierkante meter zonnepanelen en een totaal vermogen van 800 megawatt in gebruik. Sunrock bouwt momenteel ook aan een zonne-energieportfolio met een vermogen van meer dan 800 MWp. Indien Sunrock dit volledig zou realiseren, zou dit een potentieel aan groene stroomopwekking vertegenwoordigen van meer dan 700 gigawattuur dat overeenkomt met een vermindering van de koolstofvoetafdruk van meer dan 300.000 ton per jaar. Meer informatie vindt u op de website van het bedrijf www.sunrock.nl.

Contact:

Sunrock

Anthony Fokkerweg 1

1059 CM Amsterdam

Email: h.schouwenaar@sunrock.nl