Vacature Project Developer
Large Projects

Algemeen

Voor de uitbreiding van ons Large Projects team zijn we op zoek naar een enthousiaste Project Developer met ervaring in het ontwikkelen van zonne-energieparken.

Sunrock is een jong, dynamisch en snelgroeiend projectontwikkelingsbedrijf in de zonne-energiesector. We ontwikkelen projecten van begin tot eind en houden gerealiseerde projecten in eigendom tijdens de hele looptijd van het project. Onze portefeuille bestaat vooral uit grote zonne-installaties op daken van industriële en logistieke hallen, waarin we marktleider zijn. Op dit moment heeft Sunrock een portfolio van meer dan 950MW in de ontwikkelfase. Hiervan hebben we reeds 100MW gerealiseerd in 2019 en staat er 200MW op de planning om te realiseren in 2020. Om de energietransitie te versnellen, geloven we dat verduurzaming samengaat met een gezonde, transparante financiële businesscase.

Project Developer Large Projects

Daarnaast hebben we een Large Projects team welke zich focust op grootschalige grond, water en carport projecten. De komende jaren verwachten we dat de grootste groei zal komen uit deze projecten en zijn we steeds vaker betrokken bij deze initiatieven. Hierdoor zijn we op zoek naar een uitbreiding in ons team, zodat we onze impact op een duurzaam Nederland kunnen vergroten!

Wil jij een steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland? Ben je een commercieel gedreven, ondernemende aanpakker? Vind je het daarnaast leuk om in een dynamisch en gedreven team te werken? En vind je het leuk om in een klein team grootschalige projecten op te zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Welke werkzaamheden horen bij deze functie? 

Solar projecten ontwikkelen van greenfield lead of tender naar realisatie. Voor de greenfield leads werk je in een vroegtijdig stadium samen met de Commercial Developers in ons team. Voor tenders ben je vanaf de aankondiging en marktconsultatie in de driving seat. Business case, Project ontwerp, Tenders indienen, Landschappelijke inpassing, Vergunningen, SDE++, Omgevingsmanagement, Lokale participatie en Aanbestedingen begeleiden zijn belangrijke onderdelen.

Je werkt hierbij intensief samen met adviseurs die vanuit hun specifieke expertise bijdragen aan het ontwikkelingstraject. Jij bent voor jouw projecten verantwoordelijk voor planning, coördinatie en projectmanagement. Dit doe je in samenwerking met jouw collega’s binnen het Large Projects team en Sunrock als geheel.

Wat biedt Sunrock jou?

  • Informele en dynamische organisatie waar veel ruimte is voor eigen ideeën;
  • Hecht team van gemotiveerde collega’s;
  • Bijdragen aan de verduurzaming van Nederland in een ondernemend en innovatief bedrijf;
  • Werkplek waar je jezelf optimaal kunt ontwikkelen;
  • Divers en uitdagend takenpakket;

Sunrock is een jonge, informele organisatie waar naast werk ook ruimte is voor plezier; gezonde en lekkere gezamenlijke lunch, 2 keer in de week mogelijkheid tot sporten met een trainer, jaarlijkse wintersport en natuurlijk een borreltje op z’n tijd!

Wat verwachten we van jou?

  • Een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding;
  • 2-5 jaar werkervaring in het ontwikkelen van solar projecten op land en/of water;
  • Je kunt zelfstandig ontwikkeltrajecten uitvoeren.
  • Kennis van ontwikkelstrategieën, business case drivers, relevante wetgeving, ruimtelijke ordening, SDE-systematiek, markt en fiscale ontwikkelingen is een pre
  • Persoonskenmerken: gestructureerd, analytisch sterk, oog voor detail, proactief, leergierig, resultaat- en klantgericht, je maakt af waar je aan begint, positief ingesteld.

Wil jij ons team komen versterken? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar:

info@sunrock.nl

t.a.v. Bouke Feenstra/Remco Mulders

o.v.v. Sollicitatie Project Developer Large Projects