Sunrock koopt opnieuw grote portfolio Belgische zonnedaken van Ecorus

Sunrock heeft opnieuw een portfolio van dakgebonden zonne-energieprojecten in Belgie overgenomen van Ecorus, een Belgische ontwikkel en bouwmaatschappij actief in de Benelux. Het portfolio bestaat uit 13 zonnedaken in Vlaanderen en Wallonië met een gecombineerde capaciteit van bijna 5 MW, waarmee de totale Belgische portfolio van Sunrock uitkomt op 33 MW. Sunrock en Ecorus hebben al meerdere transacties gedaan en de goede band heeft nu wederom tot een overname geleid.

Het portfolio, gevestigd op in totaal 50,000 m2 dak bevat hoogwaardige zonnedaken die zijn gevestigd op voornamelijk logistieke centra en bedrijfspanden. Het eerste dak is opgeleverd in 2012 en het laatste in 2017. De looptijd van de projecten ligt tussen de 15 en de 25 jaar.

66% van de opgewekte zonne-energie wordt afgenomen door huurders of eigenaren van de panden. Deze afnemers variëren van een schilderbedrijf tot een drukkerij.

Johannes Duijzer, partner bij Sunrock: “Deze portefeuille past perfect bij de beleggingscriteria van Sunrock. Het is een unieke kans om te investeren in hoogwaardige zonnedaken en onze Belgische asset base uit te breiden naar EUR 100mln onder management.”

Sunrock heeft haar assetportfolio in België de afgelopen jaar aanzienlijk uitgebreid en heeft nu ongeveer 530.000 m² aan projecten over bijna 100 locaties. Sunrock blijft op zoek naar vergelijkbare aantrekkelijke investeringen.