Kun je iets meer over jezelf vertellen?
Mijn naam is Lotte, ik ben 27 jaar en werk nu bijna 1,5 jaar bij Sunrock. Ik heb in Utrecht gestudeerd waar ik een Bachelor Geschiedenis en Master Internationale Betrekkingen heb afgerond. Hierna vond ik een baan binnen de financiële sector, wat niet een hele logische stap was maar wel een hele leerzame. Het werken binnen een grote organisatie deed mij al snel realiseren dat ik (te) ongeduldig was voor de manier waarop er binnen zo’n organisatie beslissingen en afspraken worden gemaakt. Bovendien wilde ik graag werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Zo kwam ik uiteindelijk bij Sunrock terecht.

Wat drijft je om voor Sunrock te werken?
Sunrock is een bedrijf dat bestaat uit hele gepassioneerde mensen die in hun werk worden gedreven vanuit een bepaalde overtuiging. De lijntjes binnen het bedrijf zijn kort en er is veel ruimte voor initiatief en creativiteit. Hier spreekt veel vertrouwen uit en maakt dat je al snel “het verschil” kan maken.

Waarom is de energietransitie een belangrijk aspect voor jou?
Het is hopelijk inmiddels bij iedereen doorgedrongen dat fossiele brandstoffen geen houdbare energiebron zijn. Deze bewustwording is een belangrijke eerste stap, maar dit besef brengt naar mijn mening ook een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee. Sunrock biedt bedrijven een laagdrempelige propositie om de energietransitie te bespoedigen.

Waar zit voor jou de grootste uitdaging?
Voor mij zit de grootste uitdaging in het enthousiasmeren van anderen om mee te doen aan de energietransitie. De bewustwording waar ik het zojuist over had, is er inmiddels wel bij de meesten. Het besef dat jij als individu/bedrijf ook een bepaalde verantwoordelijkheid draagt, is er in mindere mate. Hier zit de grootste uitdaging.

Is er een verschil met Sunrock t.o.v. eerdere werkzaamheden?
Het grootste verschil ten opzichte van eerdere werkzaamheden is dat ik binnen Sunrock meer invloed heb op hoe processen lopen. Bij mijn vorige baan stapte ik in een gevestigd bedrijf, waar weinig ruimte was voor flexibiliteit. Projecten binnen Sunrock zijn nooit exact hetzelfde. Dit maakt het werk uitdagend en vraagt soms om heel wat aanpassingsvermogen.

Wat maakt je werk leuk?
Binnen Sunrock werkt een gezellige mix van mensen met verschillende achtergronden. Dit geeft een leuke dynamiek aan het team en maakt dat ik met veel plezier werk bij Sunrock! We hebben enorm veel lol met elkaar, ook dat maakt het werken leuk!