Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben 36 jaar, woonachtig in Amsterdam en net vader geworden van zoon Moos. Na de studie Bedrijfseconomie te hebben afgerond in Tilburg heb ik de eerste 5 jaar gewerkt bij een aantal dienstverleners actief in de ‘fusies en overnames praktijk’. Gevolgd door 9 jaar bij verschillende afdelingen binnen de ING bank waar de focus lag op kredietverlening. Sinds juni 2018 werk ik als directeur Contracting bij Sunrock

Wat drijft je om voor Sunrock te werken?

Ik kwam in contact met Sunrock tijdens mijn loopbaan bij ING. ING’s propositie voor de projectfinanciering van Nederlandse zon-PV projecten was net in ontwikkeling en Sunrock was één van de pioniers in deze markt. Zij vielen mij direct op. Sunrock was toentertijd nog een klein team dat bestond uit gedreven ondernemers die geloofden in deze marktontwikkeling. Deze mentaliteit sprak mij meteen aan. 

Sunrock is in de afgelopen jaren ontzettend snel gegroeid. We werken met z’n allen hard om alle projecten te realiseren. Dit klinkt als stoere taal, maar is echt ons doel. Dit doorzettingsvermogen zit in het DNA van alle collega’s en maakt mij trots om voor deze organisatie te werken.

Is de energietransitie een belangrijk aspect voor jou?

Absoluut. Wie wil er nou een onleefbare planeet doorgeven aan zijn of haar kinderen? Milieuvervuiling en klimaatverandering zorgen ervoor dat de verbranding van fossiele brandstoffen geen houdbare energiebron is. Vervuilende energieproductie moet stoppen en daar kunnen wij wat aan aan doen. Het moment om het anders te gaan doen, is nu! 

Waar zit voor jou de grootste uitdaging?

Sunrock kent een ongekende groei en heeft haar ambitie uitgesproken om één van de grootste duurzame energieproducenten van Nederland te worden. Als verantwoordelijke voor onze financieringsconstructies is het van belang om continu scherp te blijven en al onze financieringspartners deelgenoot te maken van onze groeicurve. Ik ben onze partners dankbaar dat zij ons steunen in deze plannen.

Is er een verschil met Sunrock t.o.v. eerdere werkzaamheden?

De markt waarin wij opereren is constant in beweging. Dit brengt veel kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Hierop inspelen is één ding, maar daarbij is het wel onze taak om (nieuwe) risico’s te identificeren en onze stakeholders hieromtrent van adequate informatie te voorzien. Dit maakt deze werkzaamheden vrij eigenaardig en interessant. Voor mij is hierdoor vrijwel geen enkele dag hetzelfde en word ik continu uitgedaagd. 

Wat maakt je werk in sociaal aspect leuk?

Naast het harde werken en de successen die we boeken, is er binnen Sunrock ook veel ruimte voor humor en gezelligheid. Sunrock bestaat uit een relatief jong en zeer gedreven team waar we nauw met elkaar samenwerken. Ook buiten kantooruren worden er daarom verschillende activiteiten georganiseerd, zoals ski-uitjes en kerstdiners.